Ny badebro med snorkelsti

Helsingør - 05. januar 2016 kl. 04:14

Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

http://print2web.sn.dk/modules/print2web/scripts/log-view.php?bookingid=35330&rnd=0.75711674336344http://print2web.sn.dk/modules/print2web/scripts/log-view.php?bookingid=35688&rnd=0.6628849387634546

Takket være en donation på 120.000 kroner fra Nordea Fonden bliver der nu opført en badebro ved Trykkerdammen med tilhørende maritim formidling.

Fra det kommende forår får beboere i Helsingør lettere adgang til dykning, natdykning og mange andre vandaktiviteter. Med 120.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden er der nemlig ikke bare penge til at bygge broen. Der er også midler om at skabe formidling af områdets marine fauna og flora. Det sker i samarbejde med undervandsforskere ved Syddansk Universitet.

Formidling om naturen
Med støtte fra Nordea-fonden, er Trykkerdammens Brolaug nu i hus med finansieringen af en badebro tæt på Helsingør og færgeterminalen. I projektet indgår en formidling om naturen ved kysten og under vandet. Formidlingen etableres i samarbejde med projektet " Stimulering af unges interesse for Havet omkring Danmark" ved Syddansk Universitet.

Det, der startede med en snak over hækken for to år siden, kan nu endelig realiseres efter en vedvarende indsats i brolaug'ets bestyrelse. Der har fra starten været stor opbakning bag projektet. Det er kommet til udtryk i indmeldelser i brolaug'et og støtte fra både lokale beboere og mange andre borgere samt grupper i Helsingør Kommunes forvaltning.

- Vi glæder os til at gå i gang med byggeriet og til at der i foråret står en helårs badebro til alle vandhunde, dykkere, vinterbadere, snorkelfiskere. Vi er klar til at gå i gang med forhandlinger med leverandører".

Snorkelsti
Nordea-fonden har valgt at støtte projektet med 120.000 kr., hvoraf de 50.000 kr. er øremærket til formidling af den spændende marine fauna og flora som er i Øresund ved Trykkerdammen. I samarbejde med Øresundsakvariet og Syddansk Universitet anlægges en snorkelsti med information på havbunden. Her kan man, med snorkel og svømmebriller, opleve dyre- og planteliv, "on location" så at sige bl.a. i kraft af en naturformidlingspost med vandkikkerter, net, spande og informationstavler. Der er allerede planlagt Blå Flag aktiviteter sammen med Helsingør Kommune til næste sommer og det er brolaug'ets ambition at opnå det eftertragtede blå stempel.

Byens vandhunde
Også dykkere fra sjællandske dykkerskoler og klubber har været på banen med støtte til projektet.

- At Trykkerdammen får sin badebro til foråret er for bestyrelsen en drøm, der går i opfyldelse, siger Jytte Andersen fra brolaug'et.

- Selvom januar kun frister vinterbaderne, så glæder vi os allerede nu til at se mange af byens vandhunde indtage broen og det rene klare badevand, med og uden snorkel. Vi håber at Trykkerdammen vil genvinde sin position fra tidligere tider som stedet, hvor helsingoranerne hopper i bølgerne, siger Jytte Andersen.

Broen bliver en 32 m lang og 2,5 m bred kraftig T-formet træbro med gelænder og 2 trapper til vandet. Man kan støtte broen ved at melde sig ind i brolaug'et på:www.trykkerdammensbrolaug.dk

Projektchef Frans Richard Bach fra Nordea-fonden og bestyrelsen fra Trykkerdammens Brolaug ved Øresundskysten syd for Helsingør havn, hvor der nu kan opføres badebro og en naturformidlingspost.

Fra venstre ses: Hanne Algreen-Ussing, Peter Kirkeby, Jytte Andersen, Susanne Dalsborg og Frans Richard Bach.

Fotograf er Henning Lyngberg som også er medlem af bestyrelsen, ligesom Lars D. Kristensen, som ikke kunne være til stede.