Badebroen nær centrum - 2 år

Fakta om badepunkt

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning for strande og kyster med rent badevand, sikkerhed, unik natur og særlige friluftsmuligheder.

Friluftsrådet har udviklet ordningen sammen med organisationer i Sverige og Norge. I forvejen administrerer Friluftsrådet Blå Flag, der findes i 49 lande verden over.

 

Flaget markerer det rene badevand omkring Helsingør centrum - men kan desværre ikke hejses ved Trykkerdammen, pga. Kommunens fravalg af en flagstang - men der er opsat et skilt - indtil videre.

Helsingør Dagblad 

Badepunkter viser vej til naturoplevelser ved vandet

Find vej til dit nye Badepunkt.
Friluftsrådet nye kystflag markerer punkter, hvor du kan bade og få særlige natur- og friluftsoplevelser ved vandet. Derfor hedder ordningen… Badepunkt.

Når badesæsonen starter vil badegæster kunne vælge at tage på strandtur til et Badepunkt. Det er nemlig navnet på Friluftsrådets nye mærkning af strande, der garanterer rent badevand, tryghed og særlige naturoplevelser.

”Vi glæder os til vise danskerne, at der både findes Blå Flag strande med mange krav til rent bade vand og faciliteter, og så Badepunkter, der stiller samme krav til badevandet, men som lægger vægt på en anden strandoplevelse med mere fokus på natur og friluftsliv. Og vi glæder os til at hejse det første flag, som vi synes har et moderne, nordisk og naturligt look” siger Friluftsrådets direktør Jan Ejlsted.

Badepunkt skal supplere det velkendte Blå Flag, og vil allerede fra denne sommer vise badegæster vej til strande med særlige natur- og friluftsmuligheder. Foreløbig kan strandgæster finde et Badepunkt ved Davinde Sø i Odense, på fire strande i Varde og to i Helsingør. Her bliver Badepunkt testet inden alle kommuner kan være med i ordningen fra næste år.

Find Badepunktet Trykkerdammen - badebroen nær centrum