Badebroen nær centrum

Trykkerdammens Brolaug

  Badebroen nær centrum  

Trykkerdammens Brolaug blev stiftet den 27.8.2014.

Forud lå 10 måneders arbejde med at samle viden om ejerforhold, undersøge miljøet og finde samarbejdspartnere.

Bestyrelsen består af 5 medlemmer.

Der var engang - en bro

Brolauget er lykkedes med at reetablere den bademulighed ved Trykkerdammen, der forsvandt i 1970’erne pga. Øresunds forurening fra det nærliggende rensningsanlæg. Mange ældre helsingoranere fortæller, at de har lært at svømme ved Trykkerdammen, hvor der i 20’erne og 30’erne var en bådebro og en rigtig badeanstalt, Hansens Badeanstalt.

I 30érne blev den lille naturhavn, der oprindelig var ved Trykkerdammen, fyldt op da Strandvejen blev bygget, og det gamle fiskermiljø forsvandt langsomt. Med rensningsanlægget fik det gamle Trykkerdammen det endelige dødsstød – kun de fine gamle redskabsskure og garnpælene står tilbage.

Men i dag får vandkvaliteten igen topkarakter (jvf. Helsingør Kommunes regelmæssige prøver) og havet ved Trykkerdammen, som ligger 10 min gang fra Helsingørs centrum, vil igen tiltrække mange borgere i indre by og den sydøstlige bydel, med sine enestående miljømæssige kvaliteter.

I dag bruges den lille strand af mange dykkere, men få badegæster pga. dårlige adgangsforhold og manglende oprydning på stranden.

Stranden ejes af Helsingør Kommune.

Trykkerdammen 2015